Simpelt gadefotografi

Det handler om fotografiet. Billeder skabet på et øjeblik i bybilledet, af mennesker jeg deler øjeblikket med. Simpelt gadefotografi.

Det starter med en spadseretur. Oftest frem og tilbage, op og ned ad gaden. Nogle gange vender jeg om og må tilbage og iagtage.
“Ikke i dag”. “Det er ikke klart endnu”. “Hvis nu jakken havde været rød”. “Et par billygter til at lyser skyggerne op”. “Er det bedre fra den anden side?”

Alt sammen tanker, som melder sig imens jeg prøver at finde en komposition. Så billedet bliver vægtet lige mellem lys, linjer, stemning og mening.

Jeg er uddannet Mediegrafiker, med afgang i 2014. Efter endt uddannelse fik jeg interesse for fotografiet. Jeg begyndte at freelance som fotografassistent og retoucher for reklamefotografer.

Én periode havde særlig stor indflydelse. Jeg assisterede en fotograf som lavede filmplakater. Jeg fik interesse for at skabe film og i takt med udstyret blev mere tilgængeligt, begyndte jeg at skabe og producere film. Samtidig fik jeg arbejde som kameraassistent og senere som operatør i filmbranchen.

Med min forståelse om billedsproget, hvordan man kombinerer stemning, følelse og det enkle grafiske linjearbejde, har jeg udviklede et selvstændigt fotografisk udtryk.

Det har sikret antagelse på flere anerkendte udstillinger i Danmark og i udlandet bla. Charlottenborg Forårsudstilling 2020, Copenhagen Photo Festival 2019, YICCA – International Contest of Contemporary Art 2020/2021.

Mine værker er gadefotografier, korte øjeblikke skabt med en komposition, et lys eller en stemning, der omdanner det velkendte til steder med en unik aura af mystik og fortælling.

I dag driver jeg en produktionsvirksomhed, hvor jeg udvikler, skaber og producere kunstneriske portrætteringer af projekter, historie og begivenheder for private og virksomheder.

Udstillinger.

Kunstnernes Sommerudstilling 2020
Censureret udstilling.

Art connect
Månedens udvalgte, Marts 2021.
Censureret udstilling.

YICCA 20-21,
International Contest of Contemporary Art

Censureret udstilling i Milano.
Samt vinder af 1 pladsen.

Fotofestival Schiedam 2020
Tema: Transformation.
Censureret udstilling.

Charlottenborg Forårsudstilling 2020
Censureret udstilling på
Kunsthal Charlottenborg.

Copenhagen Photo Festival 2019
Framing vision.
Censureret udstilling.

Aarhus Independent Pixels 2015
Censureret udstilling.

Kontakt.

Kontakt mig gerne hvis du har nogen spørgsmål.
Kasper Christiansen
kc@kaschr.com

Kasper Christiansen